söndag 21 juli 2013

Möt FEMEN: Samtal på Stockholm Pride



Ta chansen att träffa representanter från FEMEN, ställa frågor och höra deras ingång i aktivismen!

Öppen scenintervju med Jenny från FEMEN Sverige och egyptiska bloggaren Aliaa Elmahdy
Pride House, Stockholm Pride/Kulturhuset, Studion
Onsdagen 31 juli, 15:00
Kostnad: 100 kronor för ett dagspass till Pride House. Även Stockholm Prides dags- och veckobiljetter gäller.
Språk: Svenska och Engelska

Den feministiska aktionsrörelsen FEMEN har rönt enorm uppmärksamhet och stora rubriker de senaste åren med sina barbröstade aktioner och stora ambitioner i kampen för kvinnors och HBTQ-personers rättigheter. Samtidigt finns det ganska dålig sammankoppling i den svenska feministrörelsen till vad organisationen faktiskt står för och hur de tänker kring sin aktivism.

Vi möter FEMENs svenska gren i ett kritiskt samtal om rörelsen, nakenhet, kroppar och aktivistiska taktiker. Om mediebilden av FEMEN och mötet med en medievärld med en helt annan agenda. Om debatten kring gruppens mellanösternpolitik och om potentiella konflikter och potentiella samarbeten med andra aktivistiska grupper.

Medverkande:
JENNY*, FEMEN Sverige: Jenny är administratör för FEMENs svenska webbsida sedan 2012. I våras valde hon att framträda offentligt och har bland annat deltagit i och varit med och organiserat flera av de uppmärksammade aktionerna i Stockholm, bland annat vid tunisiska ambassaden. Hon har en mångårig bakgrund som aktivist i bland annat miljö- och kulturarvsrörelsen.

ALIAA ELMAHDY, Egyptisk bloggare: Aliaa var en av de mest lästa bloggarna under den arabiska våren och skapade stor uppmärksamhet världen över med sin nakna protest mot patriarkala krafter i landet. Senare har hon även varit aktivist inom FEMEN. Hon bor sedan 2012 i Sverige.

http://www.stockholmpride.org/Join-Pride/Gor-ditt-eget-Program/Bara-kroppar/Mot-FEMEN/
Info om tillgänglighet: http://kulturhuset.stockholm.se/Om-Kulturhuset1/Besok-oss/Tillganglighet/



Om Bara kroppar: 
Bara kroppar är en kroppsnormskritisk grupp som bland annat använder bredare teoretiska diskussioner och nakenbad som metoder för att motverka sexualisering, utseendehets och kroppsskam.

Läs mer:
http://barakroppar.blogspot.se/
https://www.facebook.com/groups/barakroppar/

Om FEMEN:
FEMEN är en internationell, radikal, feministisk protestgrupp med ursprung i Ukraina. Deras barbröstade protester mot bland annat sexism, sexturism, hustruimport, religiösa institutioner och kvinnoförtryck har rönt stor uppmärksamhet i media världen över. I Sverige har aktioner bland annat genomförts för fängslade aktivisten Amina Tyler och mot kvinnoförtryck i mellanöstern.

Läs mer:
http://femen.org/en
https://www.facebook.com/FEMENsweden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar